Семінар у початковій школі

У рамках роботи методичного об’єднання вчителів початкових класів Олександрівського НВО №2 на базі Івангородської філії 12 грудня 2017р. відбувся семінар у початковій школі. Були розглянуті проблемні теми «Інноваційні методи роботи у процесі формування навчально-пізнавальної діяльності першокласників» (1 кл.) та «Використання інноваційних технологій у початковій школі» (3 кл.).

З метою реалізації окресленої проблеми вчитель Хохлова Наталія Віталіївна провела урок на тему «Узагальнення і закріплення вивченого матеріалу. Обчислення значень виразів. Розв’язування задач». Як школярі так і гості мали змогу побувати на нетрадиційному уроці: всі завітали до математичного кафе. Урок супроводжувався мультимедійною презентацією. З метою активізації учнів на уроці вчителем були застосовані сучасні методи та форми роботи: «Мікрофон», «Кубування», «Карусель», дидактичні ігри «Мовчанка», «Так чи ні». Сприяли розвитку образного мислення у дітей елементи ейдетики (ейдотехнології). Вміло працювали першокласники у парі та у групі.

/Files/images/P1110410.JPG

Учитель 3-го класу Меренцова Антоніна Василівна на уроці літературного читання з теми «Учись робити добро, воно дорожче за золото» використала елементи інноваційних технологій:

- вправи «Очікування» та «Займи позицію»;

- читання з передбаченням;

- робота в парах та групах.

Під час обговорення уроку педагоги обмінялись досвідом з питань організації навчально-виховного процесу в сучасній початковій школі та виробили ряд актуальних рекомендацій.

Вдячні вчителі та батьки учнів Івангородської філії логопеду Ситник Світлані Олександрівні, яка надала допомогу дітям з вадами мовлення.

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.