Тиждень знань ПДР

Добігли кінця останні дні теплого літа, а це означає, що почався навчальний рік і діти щодня прямують до школи і зі школи додому.

Їх вабить вулиця, адже тут відбувається багато цікавого, захоплюючого і через це діти іноді потрапляють у небезпечні для життя ситуації.

З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

Тиждень знань правил дорожнього руху - це сім днів масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху, тому як і завжди здобувачі освіти та педколектив Івангородської філії КЗ «Олександрівське НВО №2» активно долучилися до проведення тижня.

У понеділок, 13 вересня відбулося відкриття тижня знань ПДР на тему: «Будь пильним, уважним завжди на дорозі!», у шкільній бібліотеці бібліотекар Лісова О.М. оформила виставку на тему: «Дотримуйся правил дорожнього руху!»

У вівторок, класні керівники 1-4 класів день розпочали із інформаційно - розважальних ігор «Мій друг – безпечний рух!» а класні керівники 5-7 класів влаштували вуличний марафон «Дорожні знаки та їх значення!». Також для учнів 8-9 класів Правосудько Р.С. провів практичне заняття «Надання першої домедичної допомоги при ДТП!»

Педагог – організатор Зайцева А.Ю. провела між 6-7 класом гру – вікторину на знання правил дорожнього руху «Безпека дорожнього руху- це життя!» , де перемогу отримала команда учнів 7 класу «Бубони». Для учнів 8-9 класів було організовано та проведено вікторину «Дорогами щодня ходжу. Правила знаю, життям дорожу!», переможці вікторини команда «Фура» учнів 9 класу . Також для учнів 1-5 класів представники учнівського самоврядування провели конкурс малюнків на асфальті «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!».

Учнівське самоврядування Івангородської філії разом із педагогом – організатором Зайцевою А.Ю. оформили та випустили стіннівку «Увага – діти на дорозі!» та виготовили буклети – соціальної реклами «Життя без ризику! Небезпечні та безпечні місця переходу вулиць нашого села!». Вихователем ГПД Бажан Т.О. на продовженому дні організовано перегляд мультиків «Школа безпеки тітоньки Сови!», «Азбука безпеки на дорозі тітоньки Сови. Історія правил дорожнього руху!».

Для закріплення знань здобувачів освіти класними керівниками 1-9 класів були проведені виховні години до Тижня знань Правил дорожнього руху на тему : «Вивчаємо, знаємо, виконуємо!» а саме:

1 клас - Таладіон О.В. «Щоб не трапилось біди правил дотримуйся завжди!»

2 клас – Ставенко О.В. «Увага! Дорога!»

3 клас – Меренцова А.В. «Наш друг – дорожній рух!»

4 клас – Кошман І.В. «Безпечний рух – твій вірний друг!»

5 клас – Назаренко О.Ю. «Знай правила дорожнього руху!»

6 клас – Правосудько А.М. «Щоб не трапилось біди – правил дорожніх дотримуйся завжди!»

7 клас – Балдовська М.О. «Будь уважним на дорозі!»

8 клас – Заїкіна Т.М. «Безпечний рух – твій вірний друг!»

9 клас – Бажан Т.О. «Автомобіль, дорога, пішохід!»

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів з Правил дорожнього руху та сприяв розвитку практичних навичок.

Кiлькiсть переглядiв: 32

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.